Drejtori Programit TV

Amir Suka eshte Drejtor i Programit te Televizionit Alba Life Inc. Ai eshte njekohesisht dhe themelues e producent i studjos Albapro, e cila eshte specializuar per dasma dhe vidio muzik.  Eshte fitues i 2 cmimeve prestigjioze “EMMY” per editim ne Televizion dhe per firmen e tij te preferuar per dasmat moderne.  Ka mbaruar “Kingsborough Community College” per Broadcasting dhe si editor filmi ne Shkollen e Artit ne Manhattan.  Z.Suka eshte Senior director i fotografise per Median ne kanalin 25 dhe 74 dhe  mbulon konferencat e shkurtera te shtypit dhe punet ditore te Kryetarit te Bashkise se New Yorkut, Z. Bloomberg.  Ai eshte gjithashtu drejtor i fotografise per shfaqjen “Eat Out New York” me Kelly Choi dhe “That’s so New York”, “The job Hunt show” and “The Green Show”.

Ka fituar cmimin “Best Camera/ Best Male Video” me 2005 Videofest, Prishtina.  Me 2008 “Telly Award” per Videography and Cinematography. Gjithashtu ka fituar Emmy Award for Outstanding Special Event Coverage, 9/11 Ground Zero, “A Ceremony Without Words”.

Ai banon ne Staten Island me gruan e tij Lumin, dhe ka dy femije Aaron dhe Aurora.